Zoeken

Terug naar resultaatlijst

Emovate crème 0,5 mg/g, crème

Rubriek 1 van de bijsluiter:

1. Wat is Emovate en waarvoor wordt dit middel gebruikt?

De werkzame stof in Emovate is clobetason-17-butyraat. Dit is een corticosteroïd (bijnierschorshormoon) dat ervoor zorgt dat de klachten, die veroorzaakt worden door huidaandoeningen, verminderen. Emovate trekt na aanbrengen snel in de huid. Hierdoor nemen de klachten zoals jeuk, roodheid, zwelling en schilfering af. Emovate pakt de gevolgen en niet de oorzaak van de huidproblemen aan.

Uw arts heeft u Emovate crème of zalf voorgeschreven om de symptomen van bepaalde huidaandoeningen, waarvan u last heeft, te behandelen. Het gaat hierbij om lokale/plaatselijke (topische) huidaandoeningen die alleen maar goed reageren op matig sterk werkende corticosteroïden zoals Emovate.
Voorbeelden van deze huidaandoeningen zijn:
- bepaalde vormen van eczeem (atopisch eczeem, nummulair eczeem en pompholyx)
- contacteczeem door irritatie en/of allergie

Emovate kan ook worden gebruikt als onderhoudstherapie tussen kuren van sterker werkende topische steroïden.

De crème is geschikt voor vochtige huidoppervlakten.
De zalf is geschikt voor droge, verdikte of schilferige lesies.

Alle formuleringen:
Voor volwassenen, ouderen, kinderen en jonge kinderen kan dit middel worden gebruikt voor de behandeling van huidontstekingen (dermatosen) die niet reageren op crèmes en zalven van minder sterk werkende steroïden.

Een uitgebreide beschrijving van de werkzaamheid en mogelijke bijwerkingen van dit geneesmiddel vindt u in de patiëntenbijsluiter en samenvatting van de productkenmerken.Patiëntenbijsluiter Samenvatting van de productkenmerken (SmPC) SmPC Datum van herziening van de tekst: Laatste gedeeltelijke wijziging betreft rubriek 4.4: 7 oktober 2019

Registratienummer: RVG 07519
ATC: D07AB01 - Clobetasone
Datum verstrekking handelsvergunning: 24 november 1978
Handelsvergunning houder: GlaxoSmithKline B.V.
Huis ter Heideweg 62
3705 LZ ZEIST
Niet beschikbaar