Zoeken

Terug naar resultaatlijst

Ornibel 0,120 mg/0,015 mg per 24 uur, hulpmiddel voor vaginaal gebruik

Rubriek 1 van de bijsluiter:

1. Wat is Ornibel en waarvoor wordt dit middel gebruikt?


Ornibel is een middel om zwangerschap te voorkomen (voorbehoedsmiddel) voor vaginaal gebruik. Elke ring bevat een kleine hoeveelheid van twee vrouwelijke geslachtshormonen - etonogestrel en ethinylestradiol. Deze hormonen worden langzaam door de ring afgegeven aan het bloed. Vanwege de kleine hoeveelheid hormonen die afgegeven wordt, is dit middel een zogenaamd laag gedoseerd hormonaal voorbehoedsmiddel. Omdat dit middel twee verschillende hormonen afgeeft, wordt het een gecombineerd hormonaal voorbehoedsmiddel genoemd.


Dit middel werkt op dezelfde manier als de anticonceptiepil (de pil) die meerdere hormonen bevat maar in plaats van elke dag een pil te nemen, wordt de ring 3 weken onafgebroken gebruikt. Dit middel geeft twee vrouwelijke geslachtshormonen af die voorkomen dat er een eicel vrijkomt uit de eierstokken. Als er geen eicel vrijkomt, kunt u ook niet zwanger worden.

Een uitgebreide beschrijving van de werkzaamheid en mogelijke bijwerkingen van dit geneesmiddel vindt u in de patiëntenbijsluiter en samenvatting van de productkenmerken.Patiëntenbijsluiter Samenvatting van de productkenmerken (SmPC) SmPC Datum van herziening van deze tekst: Laatste gedeeltelijke wijziging betreft de rubrieken 4.2, 4.4, 4.5, 4.8, 5.3 en 6.6: 10 januari 2020

Registratienummer: RVG 118994
Procedurenummer: NL/H/3720/001
ATC: G02BB01 - Vaginal Ring With Progestogen And Estrogen
Startdatum van het bereik datum verstrekking handelsvergunning 11 september 2017
Handelsvergunning houder: Medical Valley Invest AB
Brädgardsvägen 28
23632 HÖLLVIKEN (ZWEDEN)