Zoeken

Terug naar resultaatlijst

Lidocaine HCL CF 20 mg/ml, oplossing voor injectie

Rubriek 1 van de bijsluiter:

1. Wat is Lidocaïne HCl CF 20 mg/ml en waarvoor wordt dit middel gebruikt?


Geneesmiddelengroep
Lidocaïne behoort tot de groep van geneesmiddelen die antiaritmische middelen wordt genoemd. Antiaritmische middelen zijn geneesmiddelen die hartritmestoornissen opheffen. Lidocaïne verhindert onder andere dat een bepaald stofje (natrium), nodig om spiercellen te laten samentrekken, direct na een samentrekking van het hart de hartspiercellen in kan gaan. Iets later kan het wel de hartspiercellen in gaan. Hierdoor vindt de volgende samentrekking van het hart iets later plaats. Als gevolg hiervan gaat het hart langzamer kloppen.

Toepassing van het geneesmiddel
Lidocaïne wordt toegediend ter voorkoming en behandeling van een verhoogd, abnormaal hartritme, voornamelijk indien voorkomend in verband met een hartaanval, tijdens hartchirurgie en hartonderzoek, tijdens narcose, bij vergiftiging met digitalis (middel dat de pompkracht van het hart bevordert) en bij vergiftiging met bepaalde middelen tegen neerslachtigheid (zogenaamde tricyclische antidepressiva).

Een uitgebreide beschrijving van de werkzaamheid en mogelijke bijwerkingen van dit geneesmiddel vindt u in de patiëntenbijsluiter en samenvatting van de productkenmerken.Patiëntenbijsluiter Samenvatting van de productkenmerken (SmPC) SmPC Datum van herziening van de tekst: Laatste gedeeltelijke wijziging betreft de rubrieken 2, 3, 4.3, 4.4: 4 augustus 2018

Registratienummer: RVG 55126
ATC: N01BB02 - Lidocaine
Startdatum van het bereik datum verstrekking handelsvergunning 28 november 1978
Handelsvergunning houder: Centrafarm B.V.
Nieuwe Donk 3
4879 AC ETTEN LEUR
Niet beschikbaar