Zoeken

Terug naar resultaatlijst

Naloxon HCl B. Braun 0,4 mg/ml, oplossing voor injectie/infusie

Rubriek 1 van de bijsluiter:

1. WAARVOOR WORDT NALOXON HCl B. BRAUN 0,4 MG/ML GEBRUIKT?

Naloxon HCl B. Braun 0,4 mg/ml is een geneesmiddel wat wordt toegepast om de effecten van een overdosering met een opiaat, bijv. morfine, tegen te gaan.

Naloxon HCl B. Braun 0,4 mg/ml wordt toegepast om de niet gewenste effecten van opiaten op te heffen door de levensbedreigende depressie van het centrale zenuwstelsel en de ademhaling (moeilijkheden bij het adem halen) tegen te gaan. Naloxon HCl B. Braun 0,4 mg/ml wordt tevens gebruikt om een acute overdosering of vergiftiging met een opiaat vast te stellen. Als aan een vrouw een pijnstiller tijdens de bevalling is gegeven kan het pasgeboren kind behandeld worden met Naloxon HCl B. Braun 0,4 mg/ml om de ongewenste effecten van opiaten op te heffen, bijv. als hij/zij last heeft van ademhalingsproblemen of depressie van het centrale zenuwstelsel.

Een uitgebreide beschrijving van de werkzaamheid en mogelijke bijwerkingen van dit geneesmiddel vindt u in de patiƫntenbijsluiter en samenvatting van de productkenmerken.

Patiƫntenbijsluiter Samenvatting van de productkenmerken (SmPC) SmPC Datum van herziening van de tekst: Laatste gedeeltelijke wijziging betreft rubriek 4.2: 21 maart 2018

Registratienummer: RVG 33994
Procedurenummer: NL/H/0894/001
ATC: V03AB15 - Naloxone
Datum verstrekking handelsvergunning: 22 augustus 2006
Handelsvergunning houder: B. Braun Melsungen AG (Melsungen)
Carl-Braun-Strasse 1
34212 MELSUNGEN (DUITSLAND)