Zoeken

Terug naar resultaatlijst

Rhinocort 100 Turbuhaler 100 microgram / dosis, nasaal inhalatiepoeder

Rubriek 1 van de bijsluiter:

1. Wat is Rhinocort en waarvoor wordt dit middel gebruikt?


Rhinocort bevat het werkzame bestanddeel budesonide. Budesonide is een zgn. glucocorticosteroïde (een ontstekingsremmend middel). Wanneer het in de neus wordt toegediend heeft budesonide een ontstekingsremmende werking. Rhinocort vermindert de overgevoeligheid van de neus.

U mag Rhinocort gebruiken, wanneer u last heeft van allergie met klachten zoals een verstopte neus of loopneus. Ook kan Rhinocort worden voorgeschreven voor de behandeling van milde tot matig ernstige neuspoliepen.

Een uitgebreide beschrijving van de werkzaamheid en mogelijke bijwerkingen van dit geneesmiddel vindt u in de patiëntenbijsluiter en samenvatting van de productkenmerken.Omdat een parallel geïmporteerd product geen eigen SmPC heeft, wordt de SmPC van het referentieproduct getoond. Bepaalde productkenmerken (o.a. hulpstoffen) van het referentieproduct kunnen echter verschillen van die van het parallelproduct. In de patiëntenbijsluiter staat de exacte samenstelling van het parallelproduct. Indien hieronder geen SmPC wordt getoond, betekent dit dat de handelsvergunning van het referentieproduct is ingetrokken.


Registratienummer: RVG 122388//15821
ATC: R01AD05 - Budesonide
Land van herkomst: Italië
Datum verstrekking handelsvergunning: 15 januari 2018
Handelsvergunning houder: Originalis B.V.
Diamantweg 4
1812 RC ALKMAAR
Niet beschikbaar