Zoeken

Terug naar resultaatlijst

Ikorel 10 mg, tabletten

Rubriek 1 van de bijsluiter:

1. Wat is Ikorel en waarvoor wordt dit middel gebruikt?

Ikorel bevat de werkzame stof “nicorandil”. Het behoort tot de geneesmiddelengroep “kaliumkanaalactivatoren”.
Ikorel wordt gebruikt om pijnlijke tekenen (“angina pectoris”) van uw hartziekte te voorkomen of verminderen. Het wordt gebruikt door volwassenen die geneesmiddelen tegen hartziekte zoals “bètablokkers” of “calciumblokkerende middelen” niet kunnen gebruiken.
Ikorel werkt door de doorbloeding te verbeteren van de bloedvaten van het hart, hierdoor wordt de aanvoer van bloed en zuurstof naar het hart verbeterd en wordt het hart ontlast.

Een uitgebreide beschrijving van de werkzaamheid en mogelijke bijwerkingen van dit geneesmiddel vindt u in de patiëntenbijsluiter en samenvatting van de productkenmerken.

Het kan voorkomen dat uw ziekte/klacht niet wordt genoemd in de gedrukte bijsluiter van het medicijn dat de arts aan u voorschrijft. Dit komt voor bij medicijnen waarvoor een octrooi van een andere vergunninghouder geldt op het gebruik van het middel bij uw ziekte/klacht. De fabrikant van het medicijn mag dit gebruik dan niet vermelden in de gedrukte bijsluiter. In dat geval staat er in de bijsluiter die u hier kunt downloaden een sterretje achter deze ziekte/klacht. Op de pagina Vragen en antwoorden over gebruiksoctrooien en bijsluiters vindt u hierover meer informatie.

Patiëntenbijsluiter Samenvatting van de productkenmerken (SmPC) SmPC Datum van herziening van de tekst: Laatste gedeeltelijke herziening betreft de rubrieken 2, 3, 4.4, 6.3 en 6.5: 7 maart 2018

Registratienummer: RVG 15221
Procedurenummer: FR/H/0595/001
ATC: C01DX16 - Nicorandil
Datum verstrekking handelsvergunning: 18 december 1992
Handelsvergunning houder: Sanofi-Aventis Netherlands B.V.
Kampenringweg 45 D-E
2803 PE GOUDA
Niet beschikbaar