Zoeken

Terug naar resultaatlijst

Cytomel 25 microgram, tabletten

Rubriek 1 van de bijsluiter:

1. WAT IS CYTOMEL EN WAARVOOR WORDT DIT MIDDEL GEBRUIKT?

Cytomel behoort tot de groep van geneesmiddelen die ‘thyreomimetica’ genoemd worden. Thyreomimetica oefenen dezelfde werking uit als de natuurlijk voorkomende schildklierhormonen.De schildklier maakt twee hormonen: tri-jodium thyronine (T3 of liothyronine) en tetra-jodium thyronine (T4 of levothyroxine). T4 is inactief en wordt in het lichaam omgezet in het actieve T3. T3 heeft in het lichaam vele functies: het is betrokken bij de ontwikkeling van het zenuwstelsel, de groei en het regelt het niveau van de menselijke stofwisseling. Als uw schildklier niet of niet normaal meer functioneert, krijgt u te weinig actief schildklierhormoon.
De werkzame stof in Cytomel is liothyronine, dat identiek is aan het schilklierhormoon T3.
Cytomel wordt, in combinatie met levothyroxine, gebruikt voor de behandeling van een verminderde schildklierfunctie. Cytomel wordt ook gebruikt bij de behandeling van niet-toxisch struma (een vergroting van de schildklier zonder afwijkende schildklierfunctie). Als laatste wordt Cytomel gebruikt voor het aantonen van afwijkingen in de schildklierfunctie.

Een uitgebreide beschrijving van de werkzaamheid en mogelijke bijwerkingen van dit geneesmiddel vindt u in de patiëntenbijsluiter en samenvatting van de productkenmerken.Patiëntenbijsluiter Samenvatting van de productkenmerken (SmPC) SmPC Datum van herziening van de tekst: Laatste gedeeltelijke wijziging betreft rubriek 2: 14 januari 2019

Registratienummer: RVG 108769
ATC: H03AA02 - Liothyronine Sodium
Datum verstrekking handelsvergunning: 12 november 2010
Handelsvergunning houder: ACE Pharmaceuticals B.V.
Schepenveld 41
3891 ZK ZEEWOLDE
Schepenveld 41
3891 ZK ZEEWOLDE ()
Niet beschikbaar